I dag blev det bullbak och saffransskorpor.
När jag bakar och fyller kakburkarna med skorpor, kakor eller frysen med bullar då känner jag mig "rik".
Här kommer receptet på den goda adventsbullen
Adventsbulle/Saffransbulle
ca 36 st
150 gram margarin eller smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 påsar saffran (går bra med ett paket också)
1/2 burk med lättkesellea
1 1/2 dl baksirap eller ljussirap
1 ägg
1/2 tsk salt
17-18 dl vetemjöl
Fyllning:
100 gram margarin eller smör
1 dl socker
1 1/2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
(ev. skalad hackad mandel)
Fyllningen ska göras med rumsvarmt smör, inte smält
Låt jäsa i 40 min.
Gör sen runda bullar och låt dessa jäsa 25 min (det här momentet kan man hoppa över om man har brådis)
Gör ett litet hål eller en grop i bullen och lägg i fyllningen.
Grädda i 8-9 min i 250 grader.
Mums!
En lite annorlunda adventsbulle än en "vanlig" lussekatt....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar