söndag 16 maj 2010

Rabarberpaj










Gudomligt god rabarberpaj.................

Här kommer receptet på pajen.

(Ur Anna Bergenströms bok "Annas mat")

3 dl vetemjöl
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
6-8 rabarberstjälkar
1 dl socker
2 msk potatismjöl


Och så här gör du............
Skölj rabarbern och skär den i små bitar, ca 3 cm.

Mät upp vetemjöl, vaniljsocker och smör.
Nyp ihop med fingertopparna, så snabbt som möjligt så smöret inte blir för varmt.
Lägg degsmulorna i botten på en osmord pajform, tryck till med handflatan så de håller ihop någorlunda.
Rör ihop sockret med potatismjölet så blir den färdiga pajen inte så blöt.
Varva rabarber med sockret ovanpå degsmulorna.

Grädda i 225 grader i ca 25 minuter.

Servera med vaniljsås eller en liten kula vaniljglass.

Njut!!!!

Inga kommentarer: